El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Dossiers

ISSN 2014-1475
  El mesurament dels públics. Davant la carència d’estudis cross-media, la resposta està en un sistema integrat

06/2017

L’Observatori de la Comunicació a Catalunya (OCC InCom-UAB) es va presentar per primera vegada al marc de la Jornada Dissenyant eines per mesurar laudiència digital a Catalunya, organitzada pel centre de recerca InCom-UAB, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Generalitat de Catalunya. L’acte va ser al Palau Robert de Barcelona el 9 de juny del 2017.

  Els mateixos problemes, però ara més grans

06/2017

La tasca periodística ha de respondre al nou món creat arran de l’expansió de la Tecnologia Digital. Per una banda, s’ha ampliat el ventall de formes de produir continguts i d’accedir a fonts d’informació i, per l’altra, ha arribat el moment de reflexionar sobre com gestionar les relacions, ara sociodigitals, amb els públics.

  La realitat virtual arriba al món de la música

06/2017

En el marc del Primavera Pro On-Screen, el punt de trobada internacional per a la indústria musical actual, s’ha constatat que la tecnologia de la realitat virtual ha irromput en els sectors audiovisual i musical com un nou motor de canvi. En la sessió Música, vídeo i realitat virtual. Nous reptes i possibilitats, organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), els experts han coincidit en l’experiència d’immersió interactiva que representa la realitat virtual en el panorama musical i n’han descrit les seves possibilitats.

  El documental a Catalunya, un gènere en perill d’extinció

06/2017

En el marc de la 20è edició del festival DocsBarcelona, Clúster Audiovisual de Catalunya ha organitzat la taula rodona “La indústria del documental a Catalunya” al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per analitzar les claus del futur del documental i de la indústria del documental a Catalunya que els experts de gran prestigi dibuixen amb poc optimisme i amb falta d’estratègia.

  Projectes en desenvolupament a Betevé MediaLab

05/2017

Els guanyadors de la primera convocatòria de projectes innovadors en l’àmbit audiovisual de betevé Media Lab, l’espai d’innovació i desenvolupament del canal de la ciutat de Barcelona, treballen al voltant de les audiències i, més concretament, en el terreny de les “experiències audiovisuals”.