El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Recursos acadèmics

Instituts, observatoris i grups de recerca

Unitat d'Investigació en Comunicació Audiovisual (UNICA)

Catalunya

Grup consolidat de recerca R+D de la Universitat Pompeu Fabra, especialitzat en el camp de la comunicació i la cultura audiovisuals. El seu àmbit d'interès científic comprèn preferentment: continguts audiovisuals, els gèneres i els formats de l'audiovisual, els mitjans audiovisuals, la indústria cinematogràfica, els processos de producció, de circulació i de recepció, l'aplicació de les noves tecnologies a l'audiovisual, i els processos socials de la comunicació audiovisual.

Université Stendhal-Grenoble 3. Institut de la Communication et des Médias á Échirolles.

França

S'informa sobre els seus objectius, les línies d'investigació, les publicacions, els convenis i la planta d'investigadors d'aquest centre que acull el Groupe de Recherche sur les Enjeux de la Communication.

University of California at Los Angeles (UCLA). Department of Film, Television and digital media

Estats Units

Centre que presenta programes de llicenciatura (B.A.), mestratges (M.A.) i doctorats (Ph.D.) especialitzats en l'estudi de la història, la teoria i la tècnica de la producció audiovisual. El seu web presenta plans d'estudis, planta docent i arxius.

University of Toronto - Faculty of Information Studies. The McLuhan Program in Culture and Technology.

Canadà

El programa té com a objectiu principal entendre els impactes de la tecnologia en la cultura i la societat, des d'una perspectiva teoricopràctica, amb la idea de continuar la feina iniciada per Marshall McLuhan. El web presenta informació sobre la seva història, els cursos que imparteix, les línies i els projectes d'investigació, la planta d'investigadors i els membres afiliats.

Virtual Institute of Information (VII)

Estats Units

Centre virtual impulsat pel Columbia Institute for Tele-Information. Les seves investigacions se centren en les telecomunicacions i els mitjans de comunicació de massa. Pel que fa a aquestes temàtiques, ofereix textos, notícies, recursos, etc. Disponibe en 6 idiomes.